Wat gebeurt er nadat u zich heeft aangemeld?

 

Telefonisch contact

Als u zich heeft aangemeld zal de budgetbeheerder telefonisch contact met u opnemen om uw situatie te bespreken. Op deze manier kan zij zich al voorbereiden op het intakegesprek. Er zal, tijdens het telefoongesprek een afspraak met u gemaakt worden voor de intake.

 

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zal uw financiële situatie verder besproken worden. Er zal samen met u een budgetplan gemaakt worden, zodat u precies weet wat er tijdens het traject gaat gebeuren.

 

Wat dient u mee te nemen naar het intakegesprek:

- Administratiemap

- (Ongeopende) post

- Brieven van schuldeiser(s)

- Legitimatiebewijs

 

Bankoverdracht

Na het intakegesprek zal er een beheerrekening geopend worden. Deze dient u zelf, of samen met de budgetbeheerder, aan te vragen bij de bank. Dit is de bankrekening waar de budgetbeheerder mee gaat werken. Zodra u in het bezit bent van deze bankpas, zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden om de bankoverdracht te laten plaatsvinden.

 

Start traject

Het traject zal van start gaan zodra zodra de bankoverdracht heeft plaatsgevonden.

 

Zelf meekijken in uw dossier

Fexx Budgetbeheer werkt met het programma OnView, wat gebruikt wordt door bewindvoerders en budgetbeheerders. U kunt, als cliënt, in uw eigen dossier 24/7 online meekijken en in een oogopslag zien wat er betaald is.

 

Het werk van een budgetbeheerder kunt u vergelijken met de werkzaamheden van een bewindvoerder. Echter is een budgetbeheertraject wat soepeler en kan dit opgezegd worden wanneer u maar wilt.

De aanvraag voor een budgetbeheertraject verloopt niet via een rechter en kan daarom als een vrijwillig traject worden gezien.


L. uit Z.

 

''Ik ben enorm geholpen door Stephanie. Ik stond erg onder druk doordat de schuldeisers zo veel geld wilden hebben per maand. Ik kon dit niet missen, maar Stephanie heeft alles voor mij op een rijtje gezet en zo zijn we er samen uitgekomen.''

O. uit A.

 

''Door mijn gokverslaving had ik geen geld meer om mijn huur te betalen en mijn schulden af te lossen. Door budgetbeheer heb ik leren omgaan met het leefgeld dat ik kreeg per week. Stephanie heeft mij ook geholpen hulp te zoeken bij mijn verslaving en eindelijk heb ik het idee dat ik mijn leven weer op de rit heb. Ik ben heel blij!''

A. & W. uit Z.

 

''Ik merkte dat ik tegen een burn-out aanliep. Door alle schulden kreeg ik veel stress en kon ik mijn gedachten er op het werk ook niet meer bijhouden. Daarnaast hebben wij nog ons gezin en dat vraagt ook veel aandacht. Doordat Stephanie in het traject alle vaste lasten betaald hoef ik hier niet meer naar om te kijken en dat geeft veel rust. Ik kan mij weer concentreren op het werk en mijn gezin.''